На заседанието си днес правителството промени свое решение от 21 януари 2021 г., така че преброителите да могат да посещават домакинствата, сградите и жилищата до 20.00 часа на 10 октомври 2021 година. Така срокът за обход на преброителите се удължава е една седмица.

Промяната се налага, тъй като удължаването на срока на онлайн преброяването до 30 септември и паралелното провеждане на изследването по двата метода създаде известни затруднения в организацията на процеса, посочват от Министерския съвет.

Няма да глобяват, ако не сме предоставили кода на преброителя

Така след приключване на електронното преброяване оставаха само 3 дни, в които да бъдат преброени лицата, които не са попълнили електронна карта.

Удължаването на срока  ще осигури на преброителите необходимото време, за да завършат работата си и да съберат цялата необходимата информация в изпълнение на европейското и националното законодателство, отбелязват още от правителствената пресслужба.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg