Все повече родители откриват сметка с дебитна карта на своите деца между 14 и 18 години. Броят на учениците, които притежават безплатна сметка с дебитна карта, се е удвоил през последните две години, отчете "KBC Банк България".

Най-много са учениците с дебитни карти в по-големите градове София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Дупница, Благоевград, Кърджали, но от предимствата на "Сметка За ученици" се възползват хиляди ученици и техните родители и в по-малки градове като Разлог, Исперих, Карлово, Гоце Делчев, Карнобат, Раднево, Костинброд, Дулово и много други.

Източват банкови карти с примамливи оферти в интернет

"Сметка За ученици" е без такси за откриване и обслужване. С дебитната карта може да се плаща безконтактно в магазини, да се пазарува онлайн и да се тегли без такса от всички банкомати на "KBC Банк" в страната. Наред с това, сметката дава достъп до онлайн и мобилно банкиране, откъдето лесно може да се проверят движенията и наличността по сметката, както и да се задават лимити, уточняват от банката.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg