Агенцията по заетостта въвежда нови електронни и дистанционни процедури, съобразени с мерките за ограничаване на масовите събирания и преки групови контакти и за по-бързо и по-лесно предоставяне посреднически услуги за работодатели.

От Агенцията уточняват, че разработените нови и усъвършенствани процеси са за подбор, насочване на подходящи търсещи работа и получаване на обратна връзка за резултата.

Агенцията по заетостта напомня, че подаването на заявка-спецификация за свободните позиции може да се извърши чрез новата електронна услуга за работодатели на Единния портал за електронни услуги на Държавна агенция "Електронно управление" или по електронен път чрез "Е-трудова борса" на сайта на Агенцията. Работодателите могат да подадат заявката си и по дистанционен път чрез телефон или лицензиран пощенски оператор.

Непроменени остават доходите на 45% от българите

На търсещите нов персонал фирми се предлагат и начини за неприсъствено извършване на подбор и насочване на подходящи кандидати за работа за свободните позиции.

istock
istock

Агенцията по заетостта приканва работодателите да се възползват от новите възможности, тъй като все още са преустановени груповите форми на посредничество, в т.ч. трудови борси, дни на работодателя, групови интервюта, подбори и други, доскоро организирани и реализирани от бюрата по труда.

Информация за конкретния обхват и начин за прилагане на посредническите услуги за работодатели по електронен и дистанционен път може да се получи и от всички Бюра по труда в страната и в рубриката "Предлагащи работа" на сайта на Агенцията по заетостта.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg