Амазон обяви, че ще проведе Ден на кариерата на 16 септември, който е отворен за всички търсещи работа, съобщава Си Ен Ен.

Денят на кариерата на Amazon ще включва екип от 1000 представители на корпорацията, предлагащи 20 000 интервюта за работа, се казва в прессъобщението на технологичния гигант. Интервютата ще са безплатни.

Вижте кой трупа богатство на фона на кризата

Понастоящем Амазон има 33 000 работни места за корпоративни и технологични функции и казва, че скоро ще търси хиляди допълнителни роли на час в мрежата от операции. Всички нови наети на тези длъжности ще получават поне минимална заплата от 15 щатски долара на час с до 20 седмици родителски отпуск.

Служителите, изпълняващи корпоративни и технологични роли, ще получават средна заплата от $ 150 000, включително заплата, обезщетение на базата на акции и обезщетения, каза говорител на Aмазон пред Си Ен Ен Бизнес.

istock
istock

Тъй като има много безработни поради икономическото въздействие на COVID-19 и търсещи нова работа, Денят на кариерата е предназначен да подпомага всички търсещи активно работа, независимо от нивото им на опит, кариера или образование, се казва в прессъобщението на Амазон.

Амазон проведе проучване и установи, че 53% от американците са принудени да търсят нова работа поради COVID-19.

Амазон даде работа на 100 000 души

През август Амазон заяви, че планира да наеме още 3500 работници в градове в САЩ, което е ход, който ангажира технологичния гигант към значително разширяване на офис площите в момент, когато други технологични компании се ориентират към дистанционна работа за неопределено време. Амазон също обяви, че отваря нов магазин, пълен с интелигентни устройства.

istock
istock

Освен това се съобщава, че технологичната компания води преговори със Simon Property Group, най-големият собственик на търговски центрове в САЩ, за преобразуване на бивши или настоящи магазини JCPenney и Sears в дистрибуторски центрове за доставка на пакети.

Коя е най-богатата жена в света

Акциите на Амазон са нараснали със 77% през последната година. Обикновено компанията рекламира стотици хиляди нови позиции за празниците, но не е ясно дали тази година ще се случи повторно наемане на работа.

Амазон вече е наел повече от 175 000 души за обучение на персонал по време на пандемията от коронавирус, за да помогне за задоволяване на нарастващото търсене на доставки.

UPS също се фокусира върху наемането по време на пандемията. Планираме да наемем повече от 100 000 души за сезонни работни места в UPS и очакваме голям брой да преминат на постоянни роли след празниците, заяви компанията в прессъобщение.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg