Министърът на икономиката Емил Караниколов и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия / ИАНМСП/ в лицето на изпълнителния й директор Бойко Таков подкрепиха Движение "Национална кауза" /ДНК/, чиято основна цел е демографията и в частност да стимулира завръщането на българи, които живеят в чужбина, обратно в страната, съобщиха от Агенцията.

В присъствието на министър Караниколов е било подписано двустранно споразумение за сътрудничество между ИАНМСП и ДНК, което предвижда Агенцията да съдейства в разпространението на новата инициатива на неправителствената организация за създаване на онлайн платформа, свързваща българи, живеещи в чужбина, с родния бизнес и представяща възможностите в различните региони на България за кариерно развитие и живот, сред българския бизнес и работодателските организации.

Как може да се спаси пазарът на труда

Министър Караниколов е заявил своето желание да подкрепи инициативата чрез представяне на платформата пред българските общности по света по време на негови официални посещения.

istock
istock

Инициативата "Bulgaria wants you" ще започне в началото на 2020 година, като ще предоставя информация за свободни работни позиции, ще оказва административна помощ при завръщане в конкретен регион и ще представя компаниите и техните ангажименти, които биха поели пред новите си служители.

С колко вдигат заплатите в частния сектор догодина

В специална секция на сайта ще може да се използва и калкулатор, който ще дава информация за стандарта на живот в българските области и ще предоставя възможност за сравняване със стандарта на страната, в която българските граждани живеят.

istock
istock

Председателят на ДНК Андрей Арнаудов е съобщил, че на 12 ноември, вторник, от 11.00 часа в сградата на Общинския съвет в Стара Загора ще се състои първото представяне на "Bulgaria wants you" пред бизнеса в региона.

Грузинци запълват свободните работни места у нас

Той е допълнил, че проучване на "Маркет Линкс" е показало, че близо 69 на сто от българите, обмислящи завръщане в страната от чужбина, биха използвали платформата.


Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg