КНСБ ще поиска през следващата година да има 20 % увеличение на заплатите в тези бюджетни системи, в които служителите не са получили увеличение през последните месеци за работата си на „първа линия“ в условията на коронавирусна пандемия.

Това заяви в Пловдив президентът на синдиката Пламен Димитров, предаде БНР.

Дават още 60 млн. лева за медиците на първа линия в борбата с COVID-19

Той подчерта, че по общини работещите в подобни структури остават с много по-ниски доходи и това трябва да се коригира.

Пламен Димитров подчерта, че хората по места недоволстват заради изоставането на заплатите и даде за пример стартиралата подписка на работещите в Домашния социален патронаж в Пловдив:


"Разликите в заплатите стават доста сериозни и хората разбираемо искат увеличение на заплатите веднага, плюс това общинските предприятия също трябва да получат своето увеличение за следващата година. Ние и за тях искаме 20-ина процента", посочи Димитров.

Пламен Димитров: Данъчната система в България е дебалансирана

И тъй като, за да има подобно увеличение, то трябва да бъде заложено в бюджетите на общините за следващата година, тепърва ни предстоят разговори с тяхното сдружение, заяви синдикалистът. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg