Декемвривторник, между 10:00 и 11:00 ч. сутринта е най-подходящото време да кандидатствате за мечтаната си работа.

През последния месец от годината много хора напускат своите работни места, след като са получили Коледните си бонуси, а корпорациите са склонни да запълнят липсата на служители бързо и за да оползотворят докрай годишния си бюджет.
 
Въпреки това, датата, на която има най-много подадени CV-та за работа, е ...4-и януари.

Според експерти, причината е, че по време на празниците, хората преосмислят живота си и решават да го променят към нещо по-добро с идването на новата година.

10 000 евро глоба за работник без трудов договор

Със сигурност лятото е сезонът, в който ще ни бъде най-трудно да сменим работата си.

Експертите от най-големите фирми, които набират служители, съветват да подадем документи за нова работа или преди началото на лятото, или след него, защото повечето хора са на почивка и това ще забави процесът. 

iStock
iStock

Що се отнася до денят, в който кандидатстваме – ако позицията е обявена в понеделник, не бива да сме първите, които пускат CV-то си. Така рискуваме да се превърнем в базата за сравнение, което не винаги е добра идея, но и нашите документи да бъдат затрупани от следващите постъпили автобиографии.

Колко получаваме, ако работим на официален празник

Не бива и да закъсняваме прекалено много – оптималният вариант е между 12 и 24 часа, след като е обявена свободната позиция.
 
По-голям шанс вашата кандидатура да бъде разгледана е в рамките на работния ден – малко преди или след обедната почивка.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg