15 милиона лева от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ ще се предоставят на бизнеса от началото на следващата година, за да разкриват детски кътове във фирмите.

От 50 до 150 хиляди лева ще може да получи фирма, за да осигури почасово гледане на деца.

Условието е детегледачът да се наеме през Бюро по труда, това ще гарантира че той ще бъде обучен.

Държавата поема таксaта за детска градина на бедни семейства

Заместник министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова обясни:

„Това е един добър модел, в който ако се наложи по-рано да се прибере дете от ясла или детска градина, може да бъде занимавано там, особено пък малките деца, които до четвърти-пети клас не всички от тях ходят на занимални и имат нужда също по няколко часа да прекарват.

Колко първолаци ще получат помощ за учебната година

istock
istock

Средствата, които сме предвидили, се надяваме да стигнат за около 200 фирми и работодатели в България. Няма ограничение дали това ще са частни фирми, или държавни предприятия, или администрация, или общини“.

Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg