От началото на кризата с коронавируса досега много работодатели освобождават работници, като много от тях се регистрират в бюрата по труда.

За края на миналата седмица броят на регистрираните варира от 750 до 1300 на ден, заяви социалният министър Деница Сачева.

"Преди всичко не вреди - този принцип трябва да спазват всички и хората по високите етажи", коментира тя по повод прегласуването на закона за извънредното положение.

Колко губи икономиката ни от коронавируса

Според Сачева целият закон е върнат, въпреки че ветото е частично. Това означава, че ще има още няколко дни забавяне на действието му, за да започнат допълнителните социални услуги.

43 хил. човека получават патронажна грижа - това са самотноживеещи, трудноподвижни, социално слаби, хора под карантина.

"Всичко зависи от закона - 20 млн. лв. се насочват към общините за увеличаване на тези грижи. Има специално внимание върху старческите домове - осигуряваме дезинфектанти и да се следи за нуждите им.

Пускаме телефон за психологични консултатции - 080088001. На него могат да се правят и други консултации за хора в бедстващо положение.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg