Агенцията по заетостта ще проучи чрез онлайн допитване какви са потребностите от обучение на хората в трудоспособна възраст.

Целта е да се намерят допирните точки между потребностите на бизнеса и на хората, които искат да се квалифицират за търсените професии.

В анкетата могат да участват всички регистрирани или нерегистрирани в бюрата по труда безработни и други, които търсят работа, в това число заети и учащи.

Осигуряват работа на 13 000 безработни

Те имат възможност да изберат обучение сред повече от 60 предложени професии и осем ключови компетентности, както и да посочат предпочитаните от тях места и период за участие в обучения.

На базата на резултатите чрез бюрата по труда ще се организират специализирани обучения. Те могат да се заявят и от работодател, който после да наеме обучените.

istock
istock

Агенцията по заетостта може да провежда обучения както в населените места по местоживеене, така и в базите на държавното предприятие „Българо-германски център за професионално обучение“ в Пазарджик, Плевен, Стара Загора, Смолян, Царево.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg