"Усилията ни дават своите резултати - център след център, висококвалифицирани служители и българи, които се връщат от чужбина заради високото заплащане и добрия начин на живот. Ако мислите, че това се прави лесно… Това се прави, само когато има такава държава”.

Това каза премиерът Бойко Борисов в речта си на Иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк, където бе открит нов център на „Бош Инженеринг”.

Ако роботите ни вземат работата - какво правим


"Около 20-30 души са се върнали, за да работят за компанията. На 500 метра от тук е аутсорсингът на Световната банка. Малко по-надолу ще бъде един от осемте суперкомпютъра, които и вие ще можете да използвате. Винаги съм казвал, че България трябва да се гордее с хакерите си и с талантите в писането на софтуер. Защото тези 200 души, които сте тук, сте нашата гордост", каза още министър-председателят.

Относно преговорите за "Фолксваген" Борисов заяви: „Имаме само една слабост - че спазваме европейските правила. Това било кусур за България - тяхно решение, просто ние сторихме всичко необходимо”.

Премиерът коментира и слуховете за отнемане на деца, които накараха стотици родители в Сливен, Ямбол и Карнобат да вземат децата си в средата на деня в понеделник.

Работим повече от французите и германците

„Отидете и вижте кой лъже в Сливен. Да се престане с тези „костинбродски” неща! Лъжат хората и ги мамят”, заяви Борисов.

След края на изказването си Бойко Борисов тества и нова технология за паркиране.

"Тествах технологията на един автономен автомобил, който работи отлично, и най-доброто за нас е, че алгоритмите са направени от българи. В центъра постепенно ще бъдат наети над 500 високо квалифицирани инженери."


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg