След отмяната на извънредната епидемична обстановка повечето от фирмите планират да запазят хибридния режим на работа.

След отмяната на задължението поне 50% от служителите да работят дистанционно, решението за организацията на работата в компаниите остава на работодателите.

По-голямата част от бизнеса предпочита да запази хибридната форма на работа, въведена с пандемията, редуване на работа от офиса и от дома:

Все повече хора искат да се върнат на работа в офисите

"В хибриден режим на работа сме вече от няколко месеца. Не предвиждаме към момента служителите на 100% да се върнат в офиса. Продължаваме в хибриден режим, което означава за хората от офиса работа от офиса и от вкъщи, според техните нужди и желания.

Поне няколко пъти обаче в месеца ги задължаваме да идват до офиса, за да се виждат с колеги, да има социализация между колегите и на 100% хората от производството те си работят в производствена среда. При тях хибриден режим на работа не може да се приложи" - казва Катя Христова от компания за производство на интегрални схеми и чипове.

istock
istock

Пандемията наложи практиката на работа от разстояние и вече е време тази нова форма да бъде нормативно уредена, казва Светлозар Петров от най-голямата платформа за заетост у нас.

Работата от разстояние вече е норма в много фирми

"Според мен натрупахме достатъчно опит последните две години какви са потенциалните проблеми, какво има нужда да бъде регулирано по отношение на дистанционната работа и вече спокойно може да се урегулира".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg