ПГ "Воля-българските родолюбци" поиска за Коледа по 40 лв. и за всяко българско дете.

В декларация от името на парламентарната група Елена Пешева посочи пред премиера Бойко Борисов, че подкрепят решението на правителството да отпусне по 40 лв. коледна надбавка на пенсионерите.

"Въпреки, че това са крайно недостатъчни пари за нашите бащи и майки, ние ви подкрепяме в тази стъпка, но от името на ПГ на "Воля" ви призоваваме да направите същото и за българските деца", посочи тя.

Стигат ли ни парите за издръжка на живота

"Не можем да стоим безучастни как се топи нацията. За съжаление вашият ресорен вицепремиер вече трета година не предприема никакви мерки в тази посока. Затова ние подехме инициативата "Пътна карта на детското щастие", в която ще предложим модерни управленски политики за защита и благоденствие на нашите деца", каза тя.

istock
istock

Пешева посочи, че това е тема приоритет за "Воля".

Държавата поема таксaта за детска градина на бедни семейства

"Ние работим с огромно желание и ентусиазъм по тези проекти, не само защото сме майки, но и защото сме отговорни политици и най-вече родолюбци", каза още тя.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg