Нови два случая на нарушения на собственици на ресторанти по Черноморието са открили от НАП.

При проверка на ресторант в Приморско инспектори на агенцията разкриха „черната каса” на заведението.

Екипът на приходната агенция отишъл там, за да установи спазва ли се данъчното и осигурително законодателство. Собственикът на заведението и двама негови служители се нахвърлили срещу данъчните, дръпнали и скъсали документите, написани от тях и избягали.

След оказано съдействие за силово влизане от местното поделение на МВР, прокуратурата и общината, инспекторите се натъкнали на надлежно водено от собственика черно счетоводство.

Укритият оборот е в размер на 550 000 лв. Образувано е производство за хулиганство срещу собственика на ресторанта, а случаят е предаден на прокуратурата. На него и фирмата му започва и пълна ревизия.

В същото време в Обзор данъчни инспектори са разкрили нарушения в ресторант, който оперирал с 2 касови апарата. Установено е, че единият от апаратите е нулиран на всеки 10 дни. За 10 дни е регистриран оборот от 20 000 лв., при 40 000 лв. декларирани от фирмата-собственик за цялата година. Апаратът е иззет и предоставен за експертиза. Случаят е предаден на прокуратурата.

“Всеки ден се натъкваме на все по-фрапиращи случаи на данъчни нарушения, включително и на агресивно поведение от страна на собственици на ресторанти и заведения”, каза изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов в коментар на последните проверки.

„Подобно поведение от страна на собствениците е абсолютно недопустимо и държавата, в частност НАП, ще бъде безкомпромисна към подобни нарушения и прояви”.