Правителството реши да удължи срока за кандидатстване по Програмата за безлихвено финансиране на физически лица, изпълнявана от ББР. Кредитите са в защита на хора, лишени от възможността да работят заради пандемията от COVID-19.

Срокът се удължава до 31 август или до изчерпване на гаранционните лимити за финансиране от страна на банките партньори по нея, което от двете настъпи по-рано.

Мога ли да изтегля кредит, ако имам запор

Решението е продиктувано от това, че пет от търговските банки, които са сключили финансови споразумения с ББР, все още финансират по Програмата. Съдейки по темпа им, ако не се удължи срокът за кандидатстване, ще остане свободен и неоползотворен гаранционен лимит.

Приета и промяна в решение на кабинета от 2020 г. - за това, че ББР става еднолично акционерно дружество. Решението ще спомогне за ефективното изпълнение на Програмата, възложена на ББР, за преодоляване на последиците от пандемията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg