Fіbаnk, Gаrmіn и Mastercard представиха oбщ инoвaтивeн пpoeĸт, ĸoйтo пoзвoлява нa клиeнтитe нa бaнĸaтa да плaщaт caмo c умния часовник нaвcяĸъдe, ĸъдeтo ce пpиeмaт бeзĸoнтaĸтни плaщaния, предаде БГНЕС.

"Възможността за разплащане през нашите часовници я има от две години. В България тази опция навлиза едва сега. Преди една година Mastercard ни поканиха да представим заедно пред Fibank тази възможност. В рамките на последните 4 месеца много интензивно работиха и тестваха продуктите. Сега вече с гордост си плащаме през часовниците, разказа Даниела Иванова", управител на Геотрейд-Иванов, фирмата, представяща Garmin за България.

Да се удвои позволената сума за разплащане в брой, призовават експерти

istock
istock

"Garmin Pay помага изключително много на жените. От личен опит знам колко е трудно да сваляш раницата и да ровиш за портфейл или дебитната карта. Всичко това остава в историята, просто се натискат два бутона на часовника и пред вас е безконтактния посттерминал. Хубавото е, че часовникът трябва да бъде активиран от вас, за да платите, т.е. няма опасност, ако някой свали часовника или го открадне, друг да извърши разплащания. В момента на сваляне от ръката на собственика има сензори и се налага активиране на парола", успокоява мениджърът.

"Разплащането през часовника е една много смислена функция, която много хора могат да използват, много е достъпна. Още утре ще активирам своя часовник, за да плащам по-лесно навсякъде. От всичко досега измислено, това е най-удобното, не носиш портфейл със себе си, не вадиш карти и телефони", коментира сноубордистът Радослав Янков.

Плащаме все по-често с телефон за ежедневни покупки

В този проект за една картова организация, която притежава технологията, най-голямото предизвикателство е да избере подходящия момент и правилния партньор. В България за нас този въпрос не е стоял, ясно е, че Fіbаnk, заедно с Garmin, ще можем да предложим този продукт на пазара. Ние разбираме, че това е един специфичен продукт за изключително важен и тесен клиентски сегмент- младите хора, които водят активен начин на живот, каза по време на представянето Ваня Манова, мениджър Mastercard за България, Албания и Македония.

Двойно скача лимитът на безконтактните плащания

istock
istock

„Ние сме лидер в иновациите. Всички потребители както на часовници с Android, така и с Apple ще могат да разплащат нормално, достатъчно е версията да е над 9.3, допълни Теодор Петров, директор „Картови разплащания“ на Fibank. 


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg