Всички обичаме удобството и бързото пазаруване, което понякога правим в един магазин.

Но има някои неща, които не трябва да купуваме в хранителен магазин. Вижте кои са те в канала "7-те НАЙ" във vbox7:

Списания

Списанията и вестниците в магазините много често се продават с надценка. Затова е най-добре, ако сте от хората, които често си купувате хартиени издания е да се абонирате за конкретните за тях. Първото удобство е, че ще получавате в дома си списанията, които обичате и със сигурност ще ви излезе по-изгодно.

Скъпо ли е да се храним здравословно

Поздравителни картички

Ако ви е необходима картичка за предстоящ празник по-добре да я закупите от някоя малка книжарница или магазин за 1лв. Цените на картичките, които се продават в големите вериги магазини са доста завишени и тази покупка няма да ви излезе изгодно.

istock
istock

Торта

Често в хранителните магазини може да откриете торти на доста известни производители, които имат свои собствени сладкарски цехове и магазини. В големите вериги ще закупите по-малка торта, като размер и ще платите доста висока цена. Същата торта често в по-голям размер може да закупите от самия производител и ще ви излезе по-изгодно.

С 500 лева по-малко харчим на месец

Храна за домашни любимци

Най-добре да закупите храната за вашия домашен любимец от специализиран магазин. Ще имате по-голям избор и едновременно с това ще платите по-малко.

Бутилирана вода

Ако живеете в град, в който чешмяната вода е годна за пиене не е необходимо да купувате постоянно бутилирана вода. Може да се оборудвате и с филтърна кана, която ще ви спести харченето на пари за бутилирана вода. Отделно от това ще спестите и на Земята замърсяването с пластмасови шишета.

istock
istock

Готови палачинки

Едва ли има човек, който да не може да си приготви палачинки у дома. Рецептата за най-популярната закуска е много лесна за изпълнение. В почивен ден просто направете по-голямо количество палачинки и ги замразете, така ще имате и през седмицата. Със сигурност ще ви излезе по-изгодно и вкусно от това да си купите готови от магазина.

Кризата сви списъка за пазаруване

Подправки

Покупка, която звучи абсолютно нормално да закупиш от хранителен магазин, но не винаги това е най-изгодното решение. В малък магазин за насипни храни и подправки може да закупите точно количеството, което ви е необходимо. Така ще си спестите пари и едновременно с това няма да купувате излишно количество, което не ви трябва.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg