Облекчения за пенсионерите, които ползват карти за пътуване по основните градски линии във Велико Търново. Сумата е осигурена от бюджета на Общината, предаде "Фокус“. Идеята, уточняват от местната администрация на кмета Даниел Панов.

Всеки гражданин може да възстанови 15 лева от месечните си разходи за транспорт, стига да е навършил законово изискуемата възраст за пенсиониране и да притежава съответната абонаментна карта.

Доплащат на близо 800 000 пенсионери до минималната пенсия


"Мярката е със социална насоченост и цели да подпомогне хората в пенсионна възраст. За целта в общинския бюджет е утвърдена целева сума в размер на 30 000 лева. Отстъпката от 15 лева на месец важи както за картите за една линия, така и за тези за цялата мрежа в града“, обясняват още от Общината.

За да се възползват от облекченията, хората трябва да подадат заявление до кмета. Срокът е от 1-о до 5-о число всеки календарен месец, но не по-късно от 31 декември. Документът по образец /Приложение №17/ се подава в Центъра за административно обслужване на гражданите на партера на Общината.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg