„Български пощи“ получиха разрешение за осъществяване на дейност като оператор на ваучери за храна и на електронен носител, съобщиха от пресцентъра на националния пощенски доставчик.

През 2023 г., по отношение на ваучерите за храна се извършиха законодателни промени, свързани с дигитализирането им. За няколко месеца „Български пощи“ успешно изградиха техническа инфраструктура за тяхното въвеждане, уверяват от дружеството.

Как ще улесни потребителите дигитализацията на ваучерите за храна

От десет години дружеството успешно развива услугите си по предоставяне на ваучери за храна и ваучери за подаръци на хартиен носител, като е осигурило ползването им в над 6000 търговски обекта. През този период от услугата са се възползвали над 1300 работодатели.

Ваучерите за храна ще бъдат изцяло електронни от 1 юли 2024 г. със законови промени, приети с държавния бюджет. От 1 януари започва преходен период, в който ще се получават и на хартия. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg