Мними инкасатори обикалят домовете на хората и събират пари за вода. За това предупредиха от ВиК в Благоевград.

Измамниците имат за цел да влизат в имотите на гражданите, за да огледат какво ценна има в тях и по-късно да се върнат, за да ги оберат. Някои дори предлагат да събират пари на място.

Един от последните сигнали е от село Бело поле. Мнимите инкасатори стават все по-креативни, оставяйки бележки на хората за дължимите им суми.

Росица Димитрова, директор на водното дружество коментира, че през последните няколко седмици получихме сигнали, че има такива мними инкасатори, които се представят за служители на ВиК и събират неправомерно такси.

Апелираме към нашите потребители да бъдат внимателни. Нашите инкасатори, нашите служители носят отличителни знаци - имат табели, баджове, на които са изписани имената, съответно и дрехите са с изписано "ВиК Благоевград".

istock
istock

Няма информация за някой вече измамен. Прави се превантивна кампания за потребителите.

На сайта на дружеството има график на посещенията. Там са изписани и имената на служителите на дружеството. Има и денонощна телефонна линия за гражданите.

Иван Стойчев, кмет на с. Бело поле коментира, че преди около седмица, около 17:30 часа, жена, прибирайки се вкъщи вижда лепенка на вратата.

На лепенката има телефонен номер, три имена на мъж и указания, че трябва да се обади, за да заплати задълженията си.

Фалшиви инкасатори събират пари за парно

Тя беше много притеснена, обади ми се. Аз й казах - дай ми на мен имената и телефонния номер.Обадих се, някаква жена вдигна, каза, че има задължения лицето, каза още кметът.

Според него целта е да се обади потърпевшият. Кметът подозира, че телефонът, на който се звъни, е импулсен.

Той е предупредил всички жители на селото да се обаждат на него при подобни случаи. Стойчев не е сигнализирал полицията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg