В сравнение с миналата година хората ще изхарчат вероятно над 50% повече. Това е инфлацията и нищо не можем да направим. Това каза за пред NOVA Богомил Николов от асоциация "Активни потребители".

"Обикновено като мине седмица-10 дни след празничната кампания, започват да ни се обаждат различни потребители, все повече с казуси свързани с пътувания. Пазаруването трябва да е навреме, защoто в последния момент се получават неуредици - свързани с хотели, настаняване, транспорт, лошо отношение", посочи той. 

По думите му припряността и суматохата от бързането кара потребителите да пазаруват прибързано.

Колко струват основните продукти за Великден


"Празниците не са удачен момент да сключваме дългосрочни договори за кредит или мобилна услуга, в по-голямото бързане и промоциите, можем да бъдем подведени с нещо, което въобще не е изгодно. Промоциите понякога не са истински, трябва много да преценяваме и да не сме импулсивни, когато има кампания. Индикацията сочи, че инфлацията бавно затихва", заяви Николов.

Според него санкциите трябва да бъдат обвързани с оборота.

"Те трябва да са пропорционални и да са справедливи", категоричен е той.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg