Потребители получават обаждания уж от енергото, сигнализираха от компанията Енерго-Про. Там е постъпил сигнал от Добрич за зачестили случаи на злоупотреба с името на фирмата.

Регистрирани са обаждания към клиенти от хора, които се обаждат от телефон със скрит или чуждестранен номер и се представят за служители на енергийната компания. Като повод за обаждането най-често се използва подвеждаща информация, че електромерът на клиента е разпломбиран.
 
Енерго-Про се разграничава от подобни опити за злоупотреба с клиентите и уточнява, че няма практика да използва скрити или чуждестранни номера за връзка с тях.

Как могат да ви източат сметката от името на банка

За сигурността на работата им техническа проверка и профилактика на средствата за търговско измерване се извършва регулярно от специалистите на компанията.
 

istock
istock

В случай на съмнение за недобросъвестност при получаване на обаждане от името на компанията съветът към клиентите е да се свържат за уточнение на денонощния телефон 0700 16161 или да сигнализират до органите на реда, призоваха от компанията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg