Система за онлайн резервации ще работи от днес по българското Черноморие. Ако сме вкъщи и искаме да резервираме място на плажа, трябва да изберем плажа и съответните чадър и шезлонг. След това влизаме в системата и директно си резервираме място на пясъка.

Другият вариант е да отидем на място и по номера на табелите, закачени на всички места, да резервираме. На тях има QR код, който ни показва дали местата са заети, или пък свободни. Заплащането става онлайн през приложението. Целта е оптимизация на процесите за резервиране.

Колко трябва да oтдели едно семейство за седмица на морето

Интернет платформата е разработена в две гледни точки. Едната е за потребителите, а другата - за собствениците на плажовете. Така те ще могат да извършват контрол на запазените места. Допълнително касиерите на плажа също ще помагат на хората, за да не се получава дублиране на резервациите, предаде NOVA.

Към момента в платформата има въведени над 30 плажа. До следващата седмица се очаква те да бъдат над 50. Новата услугата няма да покачи цената, а дори напротив – би трябвало да я намали.

istock
istock

"С това приложение се елиминира нуждата от това някой да ви съпроводи до мястото, защото всички чадъри ще бъдат резервирани. Вие ще знаете предварително къде се намира чадърът, който сте резервирали. Всеки ще може да провери, като стигне до чадъра, дали това е неговото място", каза концесионерът Симеон Цветков.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg