Разпращат се фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на „Български пощи“, под формата на анкети или игри, заявиха от дружеството.

В съобщението се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни - електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др., и да заплати такса, алармират от "Български пощи".

В други случаи в съобщението се уведомява, че клиентът има пратка и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, като е необходимо да предостави данни от банкова карта и др.

 „Български пощи“ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката,

Български пощи спря преводите през MoneyGram от и за Гърция
Darikfinance

Имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни.

Внимание: Спам имейли от името здравното министерство

Томболи и игри, които не са обявени на официалната страница на дружеството, не съществуват.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg