Българска асоциация "Отопление, вентилация и климатизация" (БАОВК) ще съдейства за разрешаване на казуси на потребители и фирми, пострадали от нелоялни търговски практики, информират от асоциацията.

Организацията разкри нова секция в сайта си за подаване на сигнали, където в случаи на установяване на нелоялни търговски практики, недобросъвестни клиентски похвати, некоректни практики от инвеститори, нарушения и друг тип проблемни казуси, потърпевшите могат да изпратят информация и да получат съдействие от експертите.

Внимавайте кой и как ви монтира климатика

В края на миналата година Българска асоциация "Отопление, вентилация и климатизация" внесе предложение в Комисията за защита на потребителите във връзка с необходимостта от разработване на механизъм, който да прекрати нелоялните и заблуждаващи търговски практики на доставчици или оператори на услугите монтаж и сервизно обслужване на климатична, вентилационна, отоплителна, термопомпена техника, газови инсталации и уреди.

istock
istock

От организацията коментират, че жалбите са значително завишени през последната година.

Експерти: Внимавайте при покупката на климатик


От БАОВК предлагат техни специалисти да участват в разработването на механизъм съвместно с Комисията за защита на потребителите, който да има ясни критерии и процеси за установяване на нарушения, вследствие на които да се предприемат предвидените в Закона за защита на потребителите действия.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg