Онлайн търговци обещават гладка и стегната кожа за броени дни. Магичните свойства на т.нар. „серум на младостта” се рекламират в десетки сайтове в интернет. Обещанието е, че благодарение на продукта бръчките ще изчезнат за 21 дни.
 

Реални резултати за кожата или поредна заблуда в интернет, провери Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.
 
В търсене на най-доброто за своята кожа потребителят Милена Николаева също е попадала на безброй варианти, които пазарът за подмладяване предлага, но очакваните резултати не идвали.
 
„Това, че всеки има достъп до социалните мрежи дава възможност да се продават продукти със съмнителен произход. Аз самата съм попадала на много странни реклами”, разказва жената.
 
Преди дни вниманието й привлича реклама, която обещава гладка като коприна кожа след 21 дни. Според офертата т.нар. „серум на младостта” ликвидира бръчките за броени дни и връща биологичната възраст на кожата с 15, 20 и дори 25 години. Обещанието за ударни резултати в кратки срокове обаче я усъмнява. Затова и преди да провери ефекта от вълшебния продукт, търси съвет от лекар-специалист.

Мамят с лекарство от името на известен кардиолог

„Такива резултати биха могли да бъдат постигнати единствено с оперативна намеса.  Определено се предлагат продукти, които не са лицензирани, продукти, които са без етикет, без съдържание и е добре да се проверяват преди да се употребяват”, каза естетичният дерматолог Велислава Томова.
 

istock
istock

Показваме продукта и на регистрираните производители и търговци на козметика. Според бранша вълшебният крем не отговаря на нито едно от изискванията в европейските регламенти, а нарушенията при предлагането му са десетки.
 
Купувайки тези продукти, не само няма да се лишим от бръчките, но може да жертваме и здравето си, предупреждават експертите.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg