В днешния 52-ри брой на Държавен вестник са публикувани промените в държавния бюджет, приет от Народното събрание на 30 юни.

Те се обнародват с Указ номер 170 на президента на България, издаден на 4 юли.

Промените включват отстъпката от 25 стотинки за продажба на литър бензин А95, дизелово гориво, газ или пропан-бутан (втечнен нефтен газ LPG) за граждани, както и нулевата ставка на ДДС за хляба и брашното.

Отстъпката за горивата ще може да се ползва от 00:00 часа в събота - три дни, след обнародването на промените в Закона за държавния бюджет в Държавен вестник. 

Очакват опашки на бензиностанциите заради отстъпката

Компенсацията ще се дава при зареждане с гориво на леки автомобили – категория М1, мотопеди или мотоциклети от категория L, собственост на физически лица, като те трябва да представят малкия талон на превозното средство, за да я ползват.

Освен това видът гориво трябва да е с най-ниската цена, което значи, че при зареждане на бензин А98 или дизел с добавка намалението няма да може да се приложи.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg