Няколко семейства, платили десетки хиляди левове на строител, за да им построи къщи. За случая разказа „Нова телевизия“. За да съберат сумите, някои от тях са инвестирали спестяванията си, а други са продали апартаментите си.

Къщи обаче, така и не получили, нито пък парите си обратно. След излъчването на репортажа, още семейства сигнализираха, че са пострадали от Марин Миланов. Едно от тях предплатило сумата от 171 000 лв., но също не се сдобило с нов дом. Екипът на телевизията успява да открие строителя, който дори няма задължителната регистрация в професионалния регистър.
 
Намират Миланов на обект в Нови Искър, с който мъжът твърди, че няма нищо общо. Общо с останалите обекти обаче не отрича да има. Велислава Младенова е една от измамените.
 
„Трябваше вече да имаме готова къща с хол, трапезария, кухня. В момента имаме само основни. За 30 000 лв. имаме само арматура. Обясни ни, че имал лични проблеми”, разказа жената.

Друг измамен, който пожела анонимност, споделя, че майсторът направил единствено зидарията на първия етаж. Договарят се за цена в размер на 132 000 лв., от които той поетапно изплаща близо 95 000.

Семейства измамени с нови къщи

„Стана много студено, след това започна пандемията. Попаднахме в един кръговрат – лъжа след лъжа”, сподели мъжът.
 
Името на фирмата на Марин Миланов е „Раубфогел". След като разказахме историите на потърпевшите, той им се обадил.
 
„Звънна на мъжа ми и каза, че има желание да довърши нашия обект. Започна да се държи, както преди. Каза, че ще дойде да работи, но все още го чакаме. Единственото нещо, което се случи реално след репортажа, е че разбрахме за още измамени”, разказа Велислава.
 

istock
istock

Десетте измамени семейства изчисляват дадените от тях пари на обща сума от над 353 000 лв. А, междувременно на редакционната ни поща получихме сигнали от още хора, които твърдят, че са пострадали от същия човек. Едните дали близо 171 000 лв. Миланов заяви пред камерата, че ще върне парите на всички.

„Има обяснение за всяко едно нещо. Не съм изчезнал. Периодът, в който се строеше, не беше подходящ. Пролетта вече при мен се появиха доста проблеми и нямах възможност да работя. Има и купени материали. Влязъл съм в една спирала, от която малко трудно ще изляза, но не е невъзможно. Ще им върна парите до края на следващото лято”, разказа мъжът.

Миланов е привлечен като обвиняем в две досъдебни производства от 2017 г. и 2019 г. След излъчването на репортажа ни в Прокуратурата са постъпили още два сигнала срещу него, по които текат проверки.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg