От 300 до над 11 000 лева варират новогодишните пакети за куверти в зимните курорти в страната. Увеличението от бранша обясняват с растящата инфлация. В Банско обаче кувертите стигат максимум до 250 лева, информира NOVANEWS

Според собственика на механа и хотел Юлия Попова както гърци, така и българи са резервирали за Нова година.

"В Банско има богата палитра на туристически продукти въпреки липсата на сняг. В ресторантьорството има голямо предлагане. Нашата кръчма обаче предлага специфични за този период от годината ястия като банската капама, локум и бански старец", разкри тя. 

Колко ще платят гърците за новогодишната трапеза

От своя страна Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията, смята, че може да има някъде оферти до 11 000 лева, но по-скоро в масовия случай става дума за пиар антиреклама на България.

istock
istock

"Най-куриозното е, че ако има такива оферти, те вече са изчерпани, защото си имат своите клиенти. В Гърция и Турция няма лансирани информации за скъпи и мръсни курорти. Всички ние трябва да рекламираме своя продукт, нередности има навсякъде, но никъде не се плюе", коментира той.

Българите харчат до 100 евро на човек за храна по празниците

По думите му цените на кувертите са се вдигнали в сравнение с 2019 г. с 20-30%.

"Минималната работна заплата в нашия бранш е 800 лева, ние първи въведохме това. Откакто ДДС е по-ниско, сивият сектор има по-малко инструменти да влияе", заяви Коларов.

Повече вижте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg