Системата за електронно връчване на фишове и наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата работи все по-ефективно. 

Според Николай Минев, експерт, участвал в разработването на системите за електронно управление, платформата се състои от няколко самостоятелни компонента.
 

"На първо място е порталът за достъп до електронни и административни услуги. В него са публикувани над 1200 административни услуги, които може да се заявят от цял свят. Освен това има и система за сигурно електронно връчване. Получено чрез нея съобщение има неоспорима правна стойност и не може да бъде обжалвано в съда.

Как ще връчват електронни фишове

Към момента има връчени над 7 млн. документа. Нова е и интеграцията между МВР и МЕУ, така че да може електронно да бъде връчен фиш. Запознаването със съдържанието се счита за момента на връчване", заяви той пред NOVA NEWS

Чрез регистрация в портала за достъп до електронни и административни услуги eGov може да се получи достъп до системата за връчване на фишове, каза още Минев.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase