За измами и нелоялни практики, свързани с медикаменти и уреди за отслабване след празниците, сигнализират от проекта „Ние, потребителите“.

Те посочват, че в социалните мрежи в момента се е увеличило разпространението на подобни обяви. Обещават се магически резултати за кратко време и без никакви усилия, посочи пред БНР Габриела Руменова от проекта.

Експерт: Внимавайте откъде пазарувате
 

"При тези оферти или просто ще ни вземат парите и няма да ни доставят нищо, или самите продукти са със съмнително качество и ефективност, а дори може да се окажат и опасни.

Най-характерното е, че те се предлагат на специално създадена, само и единствено за тях страница, която съдържа почти никаква информация за  търговеца, но пък за сметка на това огромно количество данни като описание за продукта, неговите съставки", поясни тя. Необходимо е да се следи за това дали има телефон и физически адрес на фирмата.

Габриела Руменова допълни, че преди да се ползва какъвто и да е медикамент, потребителите трябва да се консултират със специалисти. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg