В последните години в пъти нарасна потреблението на онлайн стоки. При виртуалното пазаруване обаче се крият редица рискове.

Онлайн ботовете сканират за секунди портали, в които се продават хиляди стоки и в момента, в който даден артикул бъде пуснат в употреба, той изчезва. След седмица се появява, но на различни цени.

Журналистът Владимир Дворецки обяснява пред NOVA, че много лесно може да бъде купена програма с онлайн бот, тъй като струва около 20 паунда.

Как интернет сайтовете събират личните ни данни

"Изкупуваш артикулите с колкото пари имаш и после ги пускаш в платформи за пазаруване на двойни и тройни цени", разкри той. И допълни, че големите онлайн търговци предлагат стоките си на твърди цени и при тях трудно се допуска такава измама.

"Изкупуването на стоки не е незаконно и не става въпрос само за детски играчки. Става дума за бързо оборотни стоки, които се търсят много. Печалбата достига до 200%", сподели още Дворецки.

Повече по темата вижте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg