От 4 декември на всички граничните пунктове при напускане или влизане в България шофьорите ще бъдат уведомявани, ако имат неплатени глоби.

След извършени констатации за изключително много невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, със заповед на заместник-директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ са дадени указания да се извършва справка за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани.

Спират на границата за неплатени глоби


Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР). Целта на мярката е по-голяма събираемост на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата.

БГНЕС

От Министерството напомнят, че след връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок.

Няма изискване да се плащат глоби на границата, това заяви в неделя премиерът акад. Николай Денков. Също така полицията няма да задържа личните документи на шофьорите, докато не си платят глобите.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg