Кадри за хотели и ресторанти, и служители, владеещи чужди езици за отговаряне на запитвания на клиенти по телефона, са най-търсени през тази седмица във Варна.

Това сочи справката с актуалните работни места, обявени от бюрата по труда в града и областта, съобщиха пред "Фокус" от Дирекция "Бюра по труда" - Варна.

В момента фирма търси да наеме десетима сервитьори. Предлаганата за длъжността заплата е в размер на 800 лева. 

Бонус дава фирма за отказ от цигари на работното място

Освен да подреждат, почистват и зареждат поверения им район, да полират чаши и прибори, да отсервират своевременно и да поддържа съоръженията и инвентара, с който се работи, бъдещите служители трябва да владеят английски, руски или румънски език. Търсене има и за готвачи, администратори в хотели, охранители и салонни управители.

istock
istock

През тази седмица във Варна има обявени и десетки свободни позиции за служители, отговарящи на запитвания по телефона.

Кандидатите могат да са със средно или с висше образование, но задължително трябва да владеят немски език. Сериозно търсене с над 20 свободни места има и за шивачи. 

В кои професии има излишък и недостиг на кадри в у нас и в Европа

Сред по-масово търсените кадри са и такива за преподаватели в учебни заведения, както и за помощник-възпитатели. Сред обявите има и такива за учители в детска градина.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg