КРИБ започва нов проект за повишаване на квалификацията на работната ръка у нас.

Сътрудници са синдикати и министерството на труда и социалната политика.

Проектът си поставя две специфични цели. Едната е работната среда в българските фирми да бъде съобразена с възрастовите потребности на различните поколения служители.

Специално внимание ще се отделя на това хората над 54-годишна възраст да имат по-големи възможности за работа.

Работодатели искат облекчаване на правилата за наемане на чужденци

Предвижда се и улесняване на вноса на работна ръка от чужбина.

istock
istock

На среща с  вицепремиера Марияна Николова работодателите са обсъдили отпадането на таксите, които хора с български произход, но родени в чужбина, плащат, за да работят у нас.

„КРИБ цели чрез съвместни действия на социалните партньори да постигне адаптация към новите условия на труд и променената икономическа среда. Да подобрим състоянието на работещите и работната среда, в която те работят”, каза изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов.

Как се плаща за работа на повикване

„Ако мога да определя проекта най-точно бих казал, че това е удар право в десетката. Развитието на човешките ресурси, ще направят бизнеса по-конкурентен”, коментира Петър Начев от Министерството на труда и социалната политика.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg