Знаете ли по какво се различават успешните работодатели от останалите? По едно наглед просто, но изключително важно качество, а именно – умението да мотивират служителите си. Да имаш екип от отдадени на работата хора, които си изпълняват задълженията и всяка сутрин идват с желание, е мечта на всеки работодател.
 
Темата за мотивацията на служителите е изключително важна в днешно време и е част от фирмената политика на всяка компания, а работодателите често ходят на обучения, четат професионална литература или ползват услугите на консултанти, за да разберат как най-успешно да стимулират екипа си. Има обаче няколко абсолютно основни правила за стимулиране на екипа и всеки мениджър или собственик на бизнес трябва да ги знае и прилага от самото начало - ето кои са те.
 
Комфортна и сигурна среда

iStock/ Getty images/ Freepik

Много хора прекарват повече време в офиса или на работното си място, отколкото вкъщи. За един работодател това трябва да е причина да направи въпросното място максимално приятно, така че служителите да идват и да го ползват с желание. Офисът отдавна не е просто стол и бюро с компютър, а пространство, в което човек може да се почувства дори малко като у дома. Ако искате служителите ви да идват с удоволствие на работа и да се чувстват добре там, предложете им работна среда с добавена стойност. Добре обзаведена кухня, място за почивка, кът за активен отдих и дори библиотека са част от въведенията в офисите от нов тип, които карат служителите да се чувстват оценени и мотивирани.
 
Поставяйте цели и обсъждайте изпълнението им 
 
Не всички хора са създадени да бъдат лидери и сами да си бъдат шефове - затова и някои от нас са работодатели, а други – служители. Голяма част от хората са много добри изпълнители, но при едно условие – ясно зададени цели и критерии за успех. Да има ясна задача и път, по който да я изпълни, е критично важно за самочувствието на служителя, а умният работодател знае това и го превръща в предимство за себе си и бизнеса си.

iStock/ Getty images/ Freepik

Ако сте успешен в управлението на екипа си, то със сигурност отделяте време за поставяне на лични цели с всеки от служителите си и в проследяването на постигането им. Дайте всичко от себе си, за да направите задачите пределно конкретни, осигурете ресурси за постигането на желаните резултати и най-важното – говорете с всеки човек от екипа си. Разговорите са безценни и често се оказват липсващата брънка в процеса на изпълнение на задълженията на служителите.
 
Карта за спорт
 
Не може да не сте дочували разговори между служители от различни офиси, в които темата е „А имаш ли карта от MultiSport?” В последните години тя се превърна в абсолютна ценност и признак за уважение от страна на работодателя към служителите, и неслучайно е толкова примамлива част от допълнителния пакет социални придобивки, понякога предизвикваща лека завист у тези, които не я притежават.

Multisport

Хиляди хора вече знаят какви са предимствата на това да си собственик на карта MultiSport – достъп до различни обекти в цялата страна, предлагащи разнообразни спортни активности, както и други услуги като спа, солни стаи, йога и др. А отскоро има нова карта на пазара– MultiSport Lite. Новата карта залага на 5 от най-често посещаваните спортни активности - фитнес, бойни изкуства, плуване, народни танци и аеробни занимания.
 
С MultiSport Lite служителите имат достъп до над 350 обекта в страната, могат да посещават по една активност на ден, всеки ден, както и да извадят същата по вид карта за свой близък.

Какви са разликите между основната карта MultiSport и MultiSport Lite?
 
Основната разлика е в мащаба на мрежата от спортни обекти и разнообразието от активности. MultiSport Lite дава достъп до 350 спортни обекти и 5 основни спортни активности на по-ниска цена, докато MultiSport дава достъп до всички активности от мрежата на MultiSport Lite и още стотици обекти и активности (над 1000 обекта за спорт и отдих в цялата страна), както и отстъпки за хранителни добавки и спортни стоки и специални сезонни активности.
 

Multisport

По подобие на основната карта MultiSport и тази представлява мотивационна придобивка, която се предоставя на служителите на дадена компания.
 
MultiSport Lite осигурява още един начин да сближи служителите със спорта и да ги насърчи да се грижат за себе си, което също трябва да е цел на всеки работодател с визия и мисъл за екипа си.