Срокът за предявяване на вземания към фалиралата застрахователна компания „Олимпик“ е изтекъл, съобщи Комисията за финансов надзор. Става въпрос за българските шофьори, които имаха полици към застрахователното дружество, но те се оказаха невалидни, след фалита му.

Според КФН срокът за предявяване на искове е 35 дни и е изтекъл на 26 септември.

От регулатора обаче уверяват, тъй като досега не се е водила активна информационна кампания по казуса, е говорено с ликвидаторите този срок може да бъде удължен след представяне на обосновано искане от кредиторите (клиентите на дружеството).

Владимир Тодоров: Застрахователите прибират с 50% повече пари от полици

На срещата между КФН и ликвидатора на застрахователната компания е била обсъдена необходимостта от предоставяне на информация и разяснения с оглед гарантиране на правата на българските кредитори със застрахователни вземания спрямо ЗК „Олимпик“.


Ликвидаторът е поел ангажимент да информират публично всички заинтересовани лица за възможността да предявят вземанията си и след първоначалния срок.

Проблемите със „Зелената карта“ може да ни оставят извън Шенген

В публикуваната на сайта на дружеството информация се посочва, че всички кредитори на ЗК „Олимпик“ все още могат да предявяват своите вземания, дори след изтичане на първоначалния срок, при условие, че обосноват забавянето.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg