Комисията за финансов надзор (КФН) вече е с мобилно приложение FSC Mobile, съобщиха от комисията.

"За да бъдем в крак с новата дигитална среда и очаквания както на участниците, така и на крайните потребители, ние надграждаме начина си на комуникация и инструментите, целящи повишаването на финансовата грамотност на потребителите на финансови услуги. С представянето на мобилната апликация, КФН доказва адаптивността си към предизвикателствата на динамично променящата се дигитална среда, като използва нови похвати и актуални канали за комуникация", заяви Бойко Атанасов, председател на КФН.

Вдигат „Гражданска отговорност“ заради промени в закона

Чрез мобилното приложение ще може да бъде направена справка кои са вписаните в регистрите на КФН застрахователи и застрахователни брокери, като потребителите ще намерят и съвети за различните видове застраховки – "Гражданска отговорност" на автомобилистите, "Каско", застраховка "Живот" и др.


FSC Mobile позволява подаване на отчети от поднадзорните на КФН лица, отчита сроковете за плащане на такси към Комисията, проследява пътя на жалбата от момента на нейното подаване до момента на изпращането ѝ до заинтересованото лице и други.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg