Тенденцията на динамично развитие на застрахователния пазар остава в сила към края на полугодието, сочат данните на КФН, цитирани от Асоциацията на застрахователите в България.

Премийният приход общо за застрахователния пазар нарасна към юни 2021 г. с 13% спрямо същия период година по-рано, достигайки 1,635 млн. лева.

Увеличение има и при изплатените обезщетения, които се повишават с 8,6% спрямо същия период на 2020 г. и възлизат на 637 млн. лева.

Подготвят промени в застраховка „Гражданска отговорност“

Наред с общите процеси на възстановяване и ръст на икономиката, добрите резултати се дължат и на адекватната реакция на застрахователите по време на Covid пандемията, скоростната дигитализация и предлагане на удобни за клиентите решения.

Резултати за застрахователния сектор към юни 2021 г.

Застрахователната асоциация отбелязва, че пазарът расте не само спрямо предходната кризисна Covid 2020 г., като премийният приход към шестмесечието на 2021 г. се увеличава с 10,6% спрямо също шестмесечен период на "предпандемичната" 2019 г.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg