1.6 млн. лв. са постъпили в столичната НАП до края на февруари от принудително събиране на вземания, съобщиха от НАП.

От началото на годината до сега публичните изпълнители в дирекцията са обявили 107 търга за продажба на имущество на длъжници. На публична продан са изнесени движими и недвижими активи на лица със значителни по размер задължения, които не са предприели действия за погасяването им. Сред вещите, които се предлагат през март има над 200 недвижими имота – апартаменти, гаражи, административни и производствени сгради, магазини, складове, земя. На търг се продават и леки и товарни автомобили, машини, дървен материал и др.

Най-много пари ще трябва да броят желаещите да участват в търга за 31 576 кв. м. земя и построените в имота 7 сгради – производствен корпус, 2 административни сгради, заводски магазин, 2 навеса и компресорна станция. Те се намират в град Левски, а наддаването за тях започва от 1 464 000 лв.

В Благоевград се продават административна сграда и 5 склада. За всеки един от имотите може да се кандидатства поотделно. Началната тръжна цена на сградата е 11 855 лв. , а наддаването за складовите бази започва от 9 755 лв. за най- евтината и достига до 55 120 лв. – за най-скъпата. Предлаганите имоти могат да се огледат до 16 март, а постъпилите предложения ще се разглеждат на 21 март.

За 26 март е насрочен търгът за 3 гаража в Банско. Те са разположени в сутеренния етаж на сграда и са с площ от 15.41 кв. м. до 17.55 кв. м. Началната тръжна цена е от 2 700 лв. до 2 900 лв. Оборудвани са с ролетни врати с дистанционно управление и имат топла връзка с горните етажи на сградата.

На търг се предлагат 3 студиа и магазин на две нива в столичния квартал "Овча купел". Наддаването за магазина с площ от 116 кв. м. започва от 93 300 лв., а най-скъпото студио е с начална тръжна цена от 57 000 лв. Имотите ще могат да се огледат от 19 до 22 март. В София се продават и 2 склада в новопостроена сграда в местността "Суха река – Ботевградско шосе", район "Подуяне".

От 9 000 лв. започва наддаването за товарен автомобил "Форд", модел "Транзит". Автомобилът е в добро състояние, в движение. Два пъти по-висока е цената за товарен автомобил "Щаер", който също е в много добро състояние. На търг, с начална цена 4 800 лв. се предлага лек автомобил "Хонда Сивик". Автомобилът е с бензинов двигател, климатик, странични ербеци, централно заключване.

Подробна информация за обявените търгове може да се намери на страницата на приходната агенция в интернет – www.nap.bg, в раздел "Продажби". През миналата година, от принудително събиране на вземания и от продажби на конфискувани активи в НАП София са събрани 41.6 млн. лв., като увеличението спрямо 2010 г. възлиза на 21.8 млн. лв.