Пригответе се да плащате високи данъци. Заради безумната политика на раздаване на пари сега всички ще платим скъпо.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конференция „Eвропейска сделка за фермерите – визията на Европейската народна партия за земеделието в Европа". Борисов се позова на доклад на Международния валутен фонд.

„МВФ казва, че България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече данъчни постъпления в бюджета. Необходимо е да се възстанови 20% ставка на ДДС за всички сектори, да се премахне плоския данък от 10% за доходите на физическите лица, като се въведе прогресивна скала на облагане“, каза Борисов.

Как да платим местните си данъци и такси през Egov.bg

Той допълни, че след тези препоръки няма да можем да удържим намалени данъци, защото „ако не ги гласуваме, няма да може да взимаме заеми".

БТА

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че преди три години, благодарение на тяхната консервативна политика, България беше приета в Европейския банков съюз и централата на еврозоната. Той допълни, че след това са започнали протестите в страната.

Сред другите изводи от доклада на МВФ, по думите на Борисов, са, „че трябва да продължат инфраструктурните проекти, инфлацията към момента е добре - (3.5%), но брутният вътрешен продукт надали ще достигне заложеното в бюджета“. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase