Трябва да има справедливо финансиране на общините, а част от събраните данъци да остават при тях, както и самостоятелни бюджети за кметствата.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Тервел, и добави, че според нея е недопустимо еднолично Борисов да раздава парите, събрани от данъци в бюджета.

“Част от социалната ни програма е общинска помощ за ин витро процедури за семейства с репродуктивни проблеми. Наши кметове вече го осъществяват. Това е тема, за която в по-малките населени места не се говори, и при сегашното състояние на здравеопазването, е непосилно за повечето млади семейства да си позволят разноските”, обясни Нинова.

Всяка втора българска община е с огромни дългове

За възрастните хора тя разясни, че левицата отново е внесла в парламента закон за възрастните хора.

iStock
iStock

“Миналата седмица го внесохме за трети път. Отново за трети път, от ваше име, ще се борим за неговото приемане. Защото той ще даде възможност в общините да се осигури на възрастните хора активен социален живот."

Кандидатът на левицата за кмет на Тервел Пламен Желязков се ангажира с подкрепа за медицинските практики в селата, помощ за читалищната дейност, както и осигуряване на сметосъбиране и сметоизвозване във всяко населено място.

София е рекордьор по натрупани дългове

“През следващите 4 години градът ще бъде още по-красив, а селата – спокойно и приятно място за живеене”, каза още Желязков.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg