Дънки и дамски чанти по близо 2 лв. бройката разпродават бургаските данъчни, за да попълнят бюджета. Вещите са контрабадни, арестувани от митничари, или са отнети в полза на държавата от нейни длъжници със съдебни дела.

Търгът е с тайно наддаване, а вещите се продават по групи - не може да се купуват кой колкото иска, разясниха от данъчната администрация, предаде BurgasInfo.

Така например 522 чифта дънки и 787 дамски чанти се продават с обща начална цена 2 396, 80 лв., което прави точно 1,83 лв. за бройка. Чантите са от изкуствена кожа и вероятно затова цената им е толкова ниска.

Друга група включва автомобилни части - лагери, сегменти, носачи, тампони, гарнитури за двигател - общо около 200 на брой, пак с начална цена 2700 лв.

Камион "Мерцедес", произведен през 1996 г. с ремарке пък се продава за 8000 лв., а "Опел Астра" с неизвестна възраст - за 350 лв. За сметка на това чисто нов хладилен камион "ДАФ" е с начална цена 112 000 лева.

Продават се и три каруци, два моторни триона, амуниции за кон и конфискувани дърва за огрев. Всичко това струва 294 лв.

Търгът ще се проведе утре, когато приходните инспектори ще отворят постъпилите досега предложения от потенциални участници и ще определят кой печели вещите. Ако купувач не се намери, на следващия търг те ще свалят началните тръжни цени с 20%.