Данъчните водят регистър на луксозните автомобили, които всяка вечер паркират пред заведенията в курортите по морето.

Техните собственици ще бъдат проверени в софтуера на НАП за това, дали имуществото им съответства на декларираните доходи, съобщиха от приходното ведомство.

На въпроса на „Класа“ дали от ведомството на Красимир Стефанов не се опасяват, че собствениците на луксозни автомобили и яхти ще предпочетат да летуват в чужбина вместо риска да попаднат под лупата на данъчните, от НАП отговориха с въпрос: „А не е ли по-лесно да си плащат данъците, вместо да бягат в чужбина?“

При това собствениците на скъпи возила вече са минали през данъчната цедка, защото през миналата година са били проверени по време на специалната кампания.

Сега служителите на приходната агенция по време на дежурствата си в крайморските заведения преглеждат и тях, уточни говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Данъчните проверки в черноморските комплекси стават всекидневни заради масовите нарушения и криенето на обороти, които излязоха на светло при рейдовете на бирниците през последните два уикенда.

Решението за това било взето, след като премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Симеон Дянков били запознати с резултатите от посещенията на данъчните по нощните клубове във Варна и курортите около Бургас, предаде в. "Труд".

Търговските обекти, които продължават да извършват нарушения и след като бирниците са влизали там, ще бъдат запечатвани.

Красимир Стефанов каза още, че данъчната проверка на имотите и фирми, за които се твърди, че са свързани с лидера на ДПС Ахмед Доган, е в етап между ревизионен доклад и ревизионен акт и предстои неговото връчване.