100 000 лева са укрили две от компаниите, които канят световно известни музиканти в България, съобщи за Дарик изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

В момента текат проверки на 13 компании, които канят световно известни музиканти в България. За да се предотвратят последващи нарушения, данъчните ще броят билетите и поканите за големите концерти у нас.

Концертите на AC/DC, Елтън Джон и големият метъл фестивал през юни ще преминат при стриктен контрол от страна на данъчните, съобщи шефът им Красимир Стефанов.

„Тоест заявени билети, закупени реализирани билети, колко под формата на покани и така нататък, какви са разходите за наем и организация, колко се плаща и така. Така че при всички положения, тези събития ще минат под зоркия поглед на НАП. Естествено, без да пречим на забавлението на хората”, каза Стефанов.

Вече има резултати и от проверките на доходите в сферата на футбола и на собствениците на „Бентли”. 24 млн. лева са попаднали в хазната, като проверките в тези и други браншове продължават. Текат специални проверки и на членовете на групата „Наглите”.

„В момента проверяваме над 100 физически и юридически лица. Трябва да се изследват всички взаимовръзки между тях. Съответно, където има декларирани задгранични контрагенти, сметки и така нататък, да направим съответния международен обмен, така че ще отнеме доста време”, обясни шефът на НАП.

Шефът на данъчните съобщи, че вече има установени несъответствия и нарушения на закона при някои от членовете на престъпната група.