Осем депутати са пропуснали да отбележат притежавани имоти или коли във встъпителните или финалните декларации, подадени от 1 декември 2013 до 7 ноември 2014 г . Това е изводът от проверката на Сметната палата за несъответствие между декларираното и реално притежаваното от лицата, заемащи висши държавни длъжности.

Трима от групата на БСП не са попълнили всички графи в имотните декларации. Лидерът на соцактива във Варна и вече бивш депутат Борислав Гуцанов не е отразил във финалната декларация, че съпругата му притежава половината от поземлен имот с площ 33.666 декара в балчишкото село Гурково.

Колегата му Валери Жаблянов пък е подал и встъпителна, и финална декларация, но не е декларирал два лизинга за автомобили - на свое име за "Волво" В 40 и на съпругата си за "Форд Фиеста". Лявата ексдепутатка Жара Пенева също е пропуснала да отбележи притежавания от нея автомобил "Ауди" А2.

В групата на ГЕРБ също има несъответствия. Бившият народен избраник Даниел Георгиев не е декларирал поземлен имот с площ 1738 кв.м в село Новачене, община Ботевград. Колегата му Георги Андонов е пропуснал да отбележи притежавани от съпругата му поземлен имот с площ 1059 кв.м и урегулиран имот от 740 кв.м в София. Пламен Йорданов не е отразил, че съпругата му има апартамент от 90.86 кв.м в родната Стара Загора. 

Друг кадър на ГЕРБ - зам.-министърът на младежта Калин Каменов, е пропуснал да отбележи, че съпругата му има половината от апартамент с площ 113 кв. м заедно с тераса от 62.82 кв.м в София. Мехмед Атаман от ДПС е подал и встъпителна, и финална декларация, но в тях е "забравил" да отбележи, че притежава урегулиран имот с площ от 4.245 кв.м в село Минерални бани, а съпругата му - 5.506 декара в село Петелово, община Черноочене. 

Миглена Александрова от "Атака" не е посочила, че непълнолетният й син е собственик на апартамент от 50 квадрата в София. Зам.-шефът на архивите Върбан Тодоров е пропуснал лизинга си за автомобил "Мазда" 3.

Сметната палата е открила общо 146 несъответствия в годишните декларации за придобитото през 2013 г. имущество, което депутати, министри, представители на местната власт, както и съдии, прокурори и следователи са длъжни по закон да обявят публично. Масово кметове и магистрати са пропуснали да отбележат заработеното през годината от половинките им. Зам. главният прокурор Ася Петрова е пропуснала да отбележи 16 093 лв. доходи на съпруга й като едноличен търговец. 

Директорът на бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков не е вписал, че съпругата му си е купила на старо "Нисан Кашкай". Бившият шеф на БОРКОР Бойко Великов не е вписал доходи от друга стопанска дейност в размер на 14 204 лв. Депутатът Валентин Радев от ГЕРБ пък не е декларирал, че съпругата му е получила 27 574 лв. от "друга стопанска дейност". 

Зам.-шефката на Агенцията по вписванията Ива Петкова е пропуснала да отбележи, че има ипотека за 36 900 евро върху апартамент с площ 58.54 кв.м в София. Съпругата на зам.-шефа на служба "Военна информация" Светослав Даскалов има вземане към юридическо лице в размер на 63 хил. лв., но това не е отразено в декларацията за 2013 г.