ДСБ e против увеличаването на ДДС върху туристическите пакети, на акциза върху горивата и удължаването на амортизационните срокове. ДСБ са и против увеличаване на минималните осигурителни прагове.

Според ДСБ, намеренията за увеличаване на ДДС в условията на криза ще увеличат сивия сектор в туризма и ще влошат условията за инвестиции във високите технологии и в малкия и начинаещ бизнес, ще увеличат и инфлацията поради оскъпяване на горивата.

Според партията, увеличаването на постъпленията в бюджета трябва да се търси чрез повишаване събираемостта на дълговете към държавата и развитие на усилията на правителството в това отношение от последните месеци.

От ДСБ отбелязаха своите антикризисни мерки, които са свързани с повишаване на събираемостта на държавните вземания и извеждане на икономиката на светло.

Според партията, трябва радикално да се намалят бюрокрацията и административните разходи и да се обясни започването на предприемачески инициативи, както и да се насърчи дребното и семейно предприемачество за осигуряване на устойчива заетост.

По повод изказването на премиера Борисов, че част от икономиката заспива вследствие на политиката, която е водена по време на правителството с премиер Иван Костов, от ДСБ попитаха дали Борисов смята, че икономиката е била жива и будна по времето на Жан Виденов и допълниха, че по време на управлението на ОДС в абсолютно доларови изражения, брутният вътрешен продукт се е повишил двойно.