Националната агенция за приходите (НАП) спира днес от 17,30 часа, стария си електронен портал, съобщават от приходната агенция.
 
Повече от година, за удобство на потребителите, двата портала работиха едновременно, като през това време са прехвърлени всички потребителски профили и правата на достъп.
 
Потребителите, които използват ПИК или КЕП, не трябва да предприемат допълнителни действия, за да се идентифицират в обновения портал, тъй като е извършена миграция, с която правата на достъп и упълномощавания са прехвърлени автоматично.

В случай, че е извършено едно и също упълномощаване на едни и същи лица и в двата портала, ще се приеме, че потребителите, които са го извършили, са преминали вече към новия портал и упълномощаването от стария няма да се прехвърля, обясняват от НАП.

Новият портал на НАП с над 160 онлайн услуги

Потребителите, които са ползвали портала с КЕП, ще продължат да имат пълен или частичен достъп за същите задължени лица, услугите за тях, както досега. Те ще могат сами да заявяват достъп до други задължени лица, да предоставят достъп до тяхното задължено лице, както и да преупълномощават трети лица, без да се налага, на която и да е от страните да посещава офис на НАП.

istock
istock

За потребителите с ПИК е важно да се отбележи, че при преминаване към обновения портал за е-услуги на НАП, текущите им достъпи ще бъдат запазени и не са необходими действия от тяхна страна, посочват от приходната агенция.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg