Тримата митничари, показани в репортаж на Нова телевизия и техните съпруги ще бъдат проверени от Националната агенция за приходите.

Данъчните инспектори ще ревизират и собствениците на автомобили и недвижими имоти, предоставили ги безвъзмездно за ползване на митничарите.

От приходната агенция съобщават, че досега не е извършвана проверка на г-н Бранков, нито под каквато и да било форма от НАП е правено заключение, че имуществото му съответства на получените доходи. Именно във възложената днес проверка ще се изследва дали имотите, превозните средства и останалите вещи на Бранков и семейството му могат да бъдат придобити с официално декларираните доходи. Същата проверка е възложена и за Пламен Иванов и Бойко Чакъров и техните семейства.

Ако бъдат установени укрити доходи или несъответствие на имущество и доходи за митничарите и техните семейства, ще бъдат възложени пълни данъчни ревизии, които да установят точния размер на неплатените данъци.

Всички  резултати от проверките на НАП, както и евентуални данни за извършени данъчни или други престъпления ще бъдат незабавно предадени на ръководството на Агенция „Митници” и прокуратурата, допълват още от НАП.