Националната агенция за приходите (НАП) запечата бензиностанция, в която не са отчитани продажбите на течни горива по надлежния ред и за тях не са подавани данни в приходната агенция, съобщиха от пловдивската дирекция на НАП.

Служителите от звеното за фискален контрол наблюдавали обекта в пловдивското село Граф Игнатиево, община Марица, в продължение на седмица. В проверките се е включил и т.нар. „таен клиент“, чрез който безспорно е установено, че в бензиностанцията масово не се издават документи за извършените продажби.

Фалират малките бензиностанции у нас

В обекта са открити над 1 700 литра гориво с неясен произход и без документи, като данъчните инспектори имат съмнения и за манипулация на системата за отчитане, заради което са поискали съдействие от Българския институт по метрология (БИМ), МВР и Агенция „Митници“.

Проверката в обекта в с. Граф Игнатиево е в рамките на продължаващия от септември миналата година тотален данъчен контрол на търговията с горива с цел преодоляване на данъчните рискове в сектора. 

В резултат на продължаващите контролни действия на НАП, в горивния сектор се отчита ръст от близо 20 на сто на продаденото количество гориво в сравнение с аналогичен предходен период, сочат  данни на приходната агенция. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg